Raadslid Micle Jaliens stelt zich voor (14-05-2019)

Pasfoto van raadslid Micle Jaliens Leefbaar Capelle

Capelse raadsleden stellen zich aan u voor. Micle Jaliens is raadslid van Leefbaar Capelle. 

ā€˜Ik zal mij de komende jaren dan ook blijven inzetten voor een stad waarin wij op een respectvolle wijze naast elkaar en met elkaar prettig kunnen wonen en werken in een prachtig en Leefbaar Capelle.ā€™

Net als winkelcentrum De Terp vier ook ik dit jaar mijn 40-jarig jubileum als Capellenaar. Het begon 40 jaar geleden aan de Sperwerhof in De Hoven, Middelwatering. Daarna in Schollevaar, sā€™- Gravenland en nu Oostgaarde. Inmiddels ben ik 13 jaar actief in het Capelse bestuur.

Ik heb nieuwe, mooie wijken zien bouwen in Capelle. Maar ik heb ook buurten en wijken zien afglijden naar kwetsbare buurten en wijken. Door een onevenredig aandeel sociale woningen (48%) in Capelle, maar ook ten opzichte van de regio, was het makkelijk Capelle te gebruiken als overloop voor de grote steden problematiek met alle sociale gevolgen van dien. Dat zag ik gebeuren in Middelwatering (De Hoven/Wiekslag), Schollevaar (Oost), Oostgaarde (De Hoeken) en Schenkel (Bongerd/Wingerd). Leefbaar Capelle heeft steeds ingezet op transformatie van deze kwetsbare buurten naar kansrijke buurten en wijken. Ook Havensteder doet nu de noodzakelijke investeringen in De Hoven en De Hoeken en straks Bongerd/Wingerd.

Wij investeren ook in het Sociale domein om deze buurten leefbaar te houden. Het is echter noodzakelijk om het aantal sociale woningen naar een meer evenredig en evenwichtig niveau te brengen in Capelle. Het wordt tijd dat andere gemeenten in de regio ook hun verantwoordelijkheid nemen en afspraken nakomen. Leefbaar Capelle onderkent deze noodzaak en voegt de daad bij het woord. Daarom werd ik 13 jaar geleden actief in de Capelse politiek. Handen uit de mouwen, daadkrachtige besluitvorming en investeren in de toekomst van de stad. Dat is wat Leefbaar Capelle doet.

Als het gaat om investeren in onze stad heb ik Leefbaar Capelle altijd aan mijn zijde gevonden. Denk bijvoorbeeld aan al onze prachtige parels van sportaccommodaties. Ik ben er dan ook trots op lid te zijn van de fractie van Leefbaar Capelle. Ik zal mij de komende jaren blijven inzetten voor een stad waarin wij op een respectvolle wijze, naast elkaar en met elkaar prettig kunnen wonen en werken in een prachtig en Leefbaar Capelle.

Micle Jaliens
raadslid Leefbaar Capelle

Profiel van raadslid Micle Jaliens

Email:             m.g.jaliens@capelleaandenijssel.nl
Website:        www.leefbaarcapelle.nl  
Twitter:          @LeefbaarCapelle
Facebook:    LeefbaarCapelle

Ook raadslid Zinho Schelkers stelt zich aan u voor