Raadslid Jeroen Kolster stelt zich voor (05-02-2019)

Pasfoto van raadslid Jeroen Kolster VVD

Capelse raadsleden stellen zich aan u voor. Jeroen Kolster is raadslid van de VVD. 

‘Het is aan mij als raadslid om open te staan voor de ideeën die er zijn en vervolgens een afweging te maken om Capelle nog mooier te maken.’

Toen ik veertien jaar oud was meldde ik mij aan als lid van de leerlingenraad op mijn middelbare school. Ik zag klasgenoten om mij heen worstelen met problemen, niet wetende hoe ze die problemen moesten oplossen. Daar ging ik wat aan doen. Ik ben vijf jaar lang de vertegenwoordiger geweest van mijn klasgenoten.

Nu ben ik elf jaar later gemeenteraadslid. De motivatie om raadslid te worden is dezelfde als toentertijd in de leerlingenraad. In beide functies staat het vertegenwoordigen van de medemens centraal. Ik zie veel overlap in de werkwijze waarbij toegankelijkheid het kernwoord is. Er zijn genoeg Capellenaren met ideeën voor de stad. Iedereen heeft ideeën voor onze gemeente, u ongetwijfeld ook. Het is aan mij als raadslid om open te staan voor de ideeën die er zijn en vervolgens een afweging te maken om Capelle nog mooier te maken.

In de verkiezingstijd krijg ik regelmatig mailtjes van inwoners met de vraag hoe ik denk over een bepaald onderwerp. Ik ben vier jaar lang beschikbaar om met iedere Capellenaar in gesprek te gaan. Daartoe wil ik u dan ook oproepen. Ik ben er ook voor u buiten verkiezingstijd. De meeste raadsleden hebben naast het raadslidmaatschap een fulltime baan. Het is verleidelijk om te focussen op de voorstellen die het college doet en daarover mee te praten. De, in mijn ogen belangrijkste rol, raakt daardoor snel ondergesneeuwd. Raadsleden vertegenwoordigen de inwoners van Capelle. Aarzel niet om contact op te nemen. Ik ga de komende jaren hard voor u aan de slag!

Jeroen Kolster
raadslid VVD

Profiel van raadslid Jeroen Kolster

Email:             j.s.kolster@capelleaandenijssel.nl
Website:        capelleaandenijsel.vvd.nl
Twitter:          @Jeroenkolster @CapelseVVD
Facebook:     CapelseVVD

Ook raadslid Jan Breepoel stelt zich aan u voor