Hoe democratisch is Capelle? (03-02-2020)

Hoe democratisch is Capelle

Wat vindt u van de manier waarop in onze gemeente besluiten worden genomen en uitgevoerd? Is dat duidelijk? Is daar draagvlak voor? Vindt u dat inwoners voldoende kunnen meedenken, meebeslissen of zelfs meedoen? Vul de online vragenlijst in! 

Vragenlijst

Om op deze vragen antwoord te krijgen, zet het Capelse gemeentebestuur de Quick Scan Lokale Democratie in. Deze online vragenlijst meet de beleving van de democratie in Capelle aan den IJssel. Wij nodigen u uit om de online vragenlijst in te vullen. Vanaf 3 februari tot en met 1 maart staat deze korte online vragenlijst voor u klaar.

Wilt u liever een papieren enquête invullen? Dat kan. U kunt de enquête ophalen bij de servicebalie op het gemeentehuis. Of bel naar 010- 2848487 dan sturen wij de enquête op. 

Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 15 minuten. U kunt de vragenlijst tussentijds opslaan, om later verder te gaan. U kunt de vragenlijst invullen tot en met 1 maart. De vragen worden ingevuld door inwoners, maar ook door raadsleden, collegeleden en ambtenaren. Daardoor kunnen we kijken of we er hetzelfde over denken. De antwoorden worden anoniem verwerkt in een rapport met een aantal aanbevelingen.

Vul de vragenlijst democratisch Capelle in

Rapport

Het rapport met aanbevelingen maken wij voor de zomer bekend via de gebruikelijke communicatiekanalen zoals: de gemeentelijke informatiepagina in de IJssel- en Lekstreek, nieuwsbrief, website en Twitter. Ook laten we u weten met welke aanbevelingen het gemeentebestuur aan de slag gaat. Het rapport gebruiken we om samen te werken aan een nog betere lokale democratie!

De gemeente dankt u alvast voor het invullen van de vragenlijst!