Burgerraadslid Erik Harinck stelt zich aan u voor (10-09-2019)

Pasfoto van burgerraadslid Erik Harinck CDA

Capelse raads- en burgerraadsleden stellen zich aan u voor. Erik Harinck is burgerraadslid van het CDA. 

 ‘Ik voel mij als christen thuis bij het CDA, dat vanuit het midden verbinding met de flanken zoekt.’’

De politiek moet zorgen voor een geordende samenleving en oplossingen vinden voor zaken die niet naar wens verlopen. Over hoe dat eruit moet zien, verschillen partijen van mening. Dat is normaal. In elk gezin, buurt of stad zijn er verschillende opvattingen. Het is dan de kunst om het beste voor het geheel te zoeken. Ik voel mij als christen thuis bij het CDA, dat vanuit het midden verbinding met de flanken zoekt. Het CDA vindt het belangrijk dat burgers hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en samen met anderen oplossingen kunnen zoeken voor problemen.

Een mooi voorbeeld daarvan zijn bewoners die een buurttuin onderhouden en hun straat schoon houden. Het is dan niet fijn als anderen afval illegaal bij de container zetten. Soms plaatsen mensen dan daarvan een foto op social media. De frustratie daarbij begrijp ik, maar ik zou ook graag zien dat er daarna in de buurt samen gesproken wordt hoe het beter kan. Een mooi voorbeeld daarvan is de opruimdag die Havensteder en de stadsmarinier op 18 september organiseren in de Wiekslag. Los daarvan moet de gemeente zorgen dat er voldoende afvalcontainers zijn die tijdig worden geleegd. Een volle container is fnuikend voor de moraal.

Capelle wil in Rivium 6000 woningen realiseren. Het college wil een sprankelende wijk. Dat willen wij ook, maar dat kan alleen door stapsgewijs de woningen en voorzieningen te ontwikkelen. Door geregelde evaluaties moet worden bekeken of de plannen voor een volgende fase realistisch zijn. Teveel voorzieningen leidt tot winkelleegstand en dat is verre van sprankelend. Te veel woningen van één bepaalde prijsklasse leidt tot segregatie. Ons motto voor Rivium: stapsgewijs, met oog voor leefbaarheid en evenwichtige invulling. De bereikbaarheid van Rivium en Capelse wijken is daarbij een zorgpunt. Meer asfalt is niet de oplossing. We moeten ook investeren in openbaar vervoer, fietspaden en alternatieven.

Erik Harinck
Burgerraadslid CDA

Profiel van Erik Harinck

E-mail:           e.harinck@capelleaandenijssel.nl
Website:        www.cdacapelle.nl
Facebook:     CDA Capelle aan den IJssel
Twitter:          @CDACapelle

Ook burgerraadslid John Brasser stelt zich aan u voor