Nieuws gemeenteraad

 • Advies informateur over de vorming van Capelse coalitie

  Op 22 maart stelde Leefbaar Capelle Gerrit Kruijt aan als informateur om te komen tot de vorming van een nieuwe coalitie. Op basis van de gesprekken met alle politieke partijen adviseert de informateur om een coalitie te vormen met Leefbaar Capelle, SGP/ChristenUnie en de VVD. “Dit is een brede coalitie met een ruime meerderheid in de raad en de partijen hebben grote programmatische overeenkomsten. Met deze coalitie wordt tegemoet gekomen aan de voorkeur die door vrijwel alle partijen is uitgesproken voor een coalitie bestaande uit meer partijen dan Leefbaar Capelle en de VVD “ zo luidt het eindadvies van de heer Kruijt.

 • Installatie nieuwe gemeenteraad

  In Capelle aan den IJssel is donderdagavond 29 maart de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Dinsdagavond 27 maart namen de vertrekkende raadsleden al afscheid.

 • Definitieve uitslag gemeenteraads- verkiezingen 2018

  Op vrijdag 23 maart maakte burgemeester Peter Oskam de officiële uitslag van de verkiezingen van de gemeente Capelle aan den IJssel bekend. 

 • Na de verkiezingen

  Na de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, moet nog het een en ander gebeuren voordat het nieuwe college is gevormd. De nieuwe gemeenteraad kan – na de installatie op 29 maart - beginnen met het werk. Het oude college blijft in functie totdat het nieuwe college is gevormd.

 • Informateur coalitievorming

  Leefbaar Capelle is met 13 zetels veruit de grootste partij van Capelle geworden. Vrijwel direct na de voorlopige verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag is de lokale partij op zoek gegaan naar een geschikte informateur.