Wie een baan zoekt bij de gemeente Capelle aan den IJssel kijkt voortaan op werkenbijcapelleaandenijssel.nl(externe link). Vandaag ging de nieuwe vacaturewebsite voor het eerst live. Net als veel andere organisaties heeft de gemeente tientallen vacatures open staan. Met een frisse website hoopt de gemeente dat deze snel ingevuld worden door nieuwe collega’s. 

Collega's van de gemeente Capelle aan den IJssel

Wethouder Eric Faassen hoort regelmatig hoe leuk het is om te werken bij de gemeente Capelle aan den IJssel: “Dat is natuurlijk fijn om te horen en we zijn er trots op! Maar onze vacatures lieten niet zien wat een leuke en moderne werkgever Capelle is. Het is in de huidige overspannen arbeidsmarkt moeilijk om goede mensen te vinden. Deze website past veel beter bij het positieve gevoel dat onze medewerkers al hebben. En het laat zien dat je ook echt iets voor de Capellenaar kunt betekenen. Hopelijk trekt dat mensen sneller over de streep om te solliciteren.”

Tientallen vacatures

De gemeente heeft tientallen vacatures op alle afdelingen, op elk niveau, binnen en buiten. “De diversiteit aan vacatures is enorm groot bij een gemeente”, aldus gemeentesecretaris Sander Duijmaer van Twist. “We zoeken bijvoorbeeld verkeerskundigen, projectleiders en beleidsmedewerkers maar ook handhavers en groenmedewerkers. Die diversiteit maakt werken bij een gemeente juist zo leuk!”

Persoonlijkheid

In de afgelopen maanden hebben veel collega’s op verschillende manieren meegewerkt aan de nieuwe website. Door mee te denken, tijd vrij te maken voor foto- en filmsessies of vacatureteksten te schrijven en herschrijven. Er is bewust voor gekozen te werken met de eigen medewerkers en geen gebruik te maken van modellen. Zij geven het meest realistische beeld van de organisatie en zorgen voor persoonlijkheid.