Bij 6500 ouders en verzorgers van kinderen viel afgelopen weekend een brief over het Jeugdfonds Sport en Cultuur op de mat. De actie is bedoeld om kinderen weer aan het sporten, dansen en muziek maken te krijgen. Ouders met een laag inkomen kunnen via het Jeugdfonds een bijdrage aanvragen. De meeste activiteiten starten weer in september.

Wethouder Harriët Westerdijk: ”In de coronatijd zijn veel kinderen gestopt met hun sport, muziek of dansles. Ik denk omdat trainingen, lessen of wedstrijden steeds niet doorgingen. We zagen dan ook het aantal ouders dat een bijdrage van het Jeugdfonds aanvroeg flink afnemen. Ontzettend jammer, maar nu kan het weer! In september start het nieuwe seizoen. Dus ik wil tegen alle kinderen zeggen: ga weer verder met je hobby. Of begin lekker met iets nieuws!”

Bijna alles kan!

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan meebetalen voor bijna alle sporten of culturele activiteiten. Van voetbal tot taekwondo en van pianoles tot een schildercursus. Kijk bijvoorbeeld op www.sportiefcapelle.nl/sportaanbieders , www.skvr.nl  of www.noesfiolet.nl welke activiteiten er zijn. Denk ook aan scouting of zwemles voor het A-diploma bij zwembad Aquapelle. Het maakt ook niet uit of de activiteit in Capelle is. Ook als een kind lid wordt van een club in bijvoorbeeld Rotterdam, Nieuwerkerk of Krimpen kan het Jeugdfonds bijspringen. 

Nu aanvragen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt tot 225 euro voor sport en 450 euro voor muziek en dansles voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Dat doet het fonds als de ouders een lager inkomen hebben. Door nog voor de zomervakantie de aanvraag te doen, kan een kind na de vakantie meteen meedoen.

Op de pagina jeugdfonds staat alle informatie over de voorwaarden en hoe je een aanvraag doet. Alle informatie staat ook in de brief die alle ouders deze week hebben gekregen.