Op 19 januari hebben Marja en Theo Smit een Capelse erepenning mogen ontvangen voor hun jarenlange inzet voor het Van Cappellenhuis en de Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat. Zij kregen dit tijdens hun afscheidsbijeenkomst uit handen van loco-burgemeester Rik van Woudenberg, eveneens wethouder Kunst en Cultuur.

Deze eretekenen zijn het echtpaar toegekend voor hun gezamenlijke en uitzonderlijke bijdrage op het gebied van cultuur gedurende bijna twee decennia. Theo Smit als voorzitter van het Cappellenhuis en de Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat en Marja Smit als cultureel programmeur.

Supervrijwilligers

Loco-burgemeester Rik van Woudenberg prees het echtpaar voor hun inzet als supervrijwilligers. ”De Capelse erepenning is een bijzonder eervolle waardering die alleen gegeven wordt voor heel bijzondere prestaties, bijvoorbeeld aan raadsleden of wethouders die zich langere periode voor de gemeente hebben ingezet.

Onschatbare waarde

Marja en Theo Smit zijn voor de cultuur in Capelle van onschatbare waarde. Bijzonder is dat zij ieder individueel in het verleden al een erepenning hebben mogen ontvangen voor hun werk voor de Capelse samenleving. Nu krijgen zij deze welverdiende erepenning voor al het vrijwilligerswerk dat zij als echtpaar hebben gedaan voor het Van Cappellenhuis en de Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat!”

Waardering

Het echtpaar Smit was blij met de lovende woorden en sprak zelf ook waardering uit: ”We hebben dit mooie werk samen met alle andere vrijwilligers kunnen doen. Door deze mooie afsluiting voelt het alsof we weer met pensioen gaan!”

Loco-burgemeester Rik van Woudenberg spreekt het echtpaar Smit en andere genodigden toe in de kerk