Heeft u al sinds oktober een hoge energierekening? En heeft u niet zo’n hoog inkomen. Dan krijgt u misschien een deel van uw rekening vergoed door het Noodfonds Energie. In dit fonds zit geld van de energiebedrijven en het Rijk. Daarmee willen ze mensen met een hoge energierekening helpen. U moet zelf een aanvraag doen. Dit kan op: www.noodfondsenergie.nl(externe link).

Het Noodfonds kan een deel van de energierekeningen betalen van oktober 2022 tot en met maart 2023. U kunt het aanvragen tot en met 30 april 2023.

Hoe werkt het? 

Het Noodfonds kijkt hoe hoog uw energierekening is. En wat het totale bruto-inkomen is in uw huishouden. Betaalt u van elke 100 euro inkomen meer dan 10 of 13 euro voor energie? Dan betaalt het Noodfonds het deel van de energierekening dat meer is. Dit geld betaalt het Noodfonds aan uw energiebedrijf. Dat kan daarmee uw rekening verlagen of het aan u uitbetalen. 

Wie kan het aanvragen?

  • U heeft zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. 
  • Uw bruto-inkomen per maand is lager dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 4.180,- (samenwonend).
  • De rekening is hoger dan 10 tot 13 procent van uw totale bruto-inkomen.

Doe de check

Wilt u snel weten of u de bijdrage kunt krijgen? Doe dan de check op: https://geldfit.nl/tijdelijk-noodfonds-energie/(externe link)

Aanvragen

Kunt u de bijdrage van het Noodfonds krijgen? Vraag het dan zelf aan op www.noodfondsenergie.nl(externe link). U heeft hiervoor uw DigiD nodig. 

Hulp bij aanvragen

Lukt het u niet om zelf de aanvraag te doen? Vraag dan hulp van familie of bekenden of ga naar een wijkwinkel bij u in de buurt. Daar willen de vrijwilligers u graag helpen. Adressen en openingstijden van de wijkwinkels staan op: www.welzijncapelle.nu/wijkwinkels(externe link) of bel: 010 - 707 49 00.