De enquête over parkeervakken voor deelscooters in de stad gaat van start. Daarvoor is een speciale website geopend waar bewoners en gebruikers een vragenlijst kunnen invullen met een code. De gemeente neemt de uitkomsten van de vragenlijst mee in het vaststellen van de parkeervakken.

Op 10 oktober is in Capelle aan den IJssel een proef begonnen met 150 deelscooters. Door de gemeente en bewoners is vastgesteld dat veel scooters onjuist worden geparkeerd en overlast veroorzaken. Met de aanbieders van de deelscooters is afgesproken dat er versneld speciale parkeerplaatsen komen op tientallen aangewezen plaatsen in de stad. De buurthubs kunnen zowel in digitale vorm bestaan (parkeerzone is alleen zichtbaar in de app) of als fysieke vorm waarbij parkeervakken op straat zijn aangegeven.

Code

De gemeente wil graag, via een vragenlijst, de mening van Capellenaren weten over de plekken voor de buurthubs. Om misbruik van de enquête tegen te gaan, worden bewoners en gebruikers die mee willen doen gevraagd zich aan te melden. Dit kan door te mailen naar: deelscooters@capelleaandenijssel.nl.

Vervolgens wordt een code en de link van de website verstuurd waarmee de vragenlijst kan worden ingevuld. Op deze manier wordt voorkomen dat mensen meerdere keren een enquête invullen. Met de vragenlijst kan per wijk worden aangegeven welke locatie de voorkeur heeft en welke niet. Daarnaast is het mogelijk om zelf een voorstel te doen voor een locatie.

Doe mee!

Wethouder Rik van Woudenberg van Vervoer: “Ik hoop dat heel veel bewoners en gebruikers meedoen aan de enquête. Daarmee krijgen we als gemeente een goed beeld van waar de parkeervakken moeten komen en kunnen we een goede verdeling bepalen. Ik roep dan ook iedereen op: doe mee, vul de vragenlijst in en geef uw mening!”

De enquête loopt tot 7 december 2022. Daarna worden de gegevens bekeken en worden de parkeervakken door de gemeente vastgesteld. Als alles goed verloopt, treden op 21 december de digitale parkeervakken in werking. Voor de kerst worden bij winkelcentra De Koperwiek en De Terp en bij het IJsselland Ziekenhuis de eerste parkeervakken op straat aangebracht.

Blijf overlast melden

Capellenaren die overlast ervaren of verkeerd geparkeerde of gevallen scooters in de stad signaleren kunnen online melden bij de aanbieders.

Vergeet het kenteken van de scooter niet! Daarmee kunnen de aanbieders een scooter snel traceren en verwijderen. 

De aanbieders zorgen dat de overlast binnen 24 uur is opgelost, ook in het weekend.

Bent u niet tevreden over hoe uw melding wordt opgepakt? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. U kunt online een melding doen of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14 010. Let op: de gemeente pakt geen klachten op buiten kantooruren.

deelscooters Felix en Checkin het Rivium