Ook al sneeuwt het licht en regent het momenteel vrij hard: de lente begint er voorzichtig al aan te komen! Zo hoort u misschien de vogeltjes al hun eerste lied zingen. Dat betekent dat de natuur begint te ‘ontwaken’. Het is daarom belangrijk dat we haar hier voldoende tijd en ruimte voor geven. In dit artikel geven we u wat tips. Zo werken we samen met u aan een groener en duurzamer Capelle!  

Citroenvlinder

Ruim bladafval nog niet op!

Wilt u uw bladeren opruimen die in de tuin liggen? Wacht daar dan nog even mee. Het kan namelijk zijn dat er bijvoorbeeld egeltjes ‘verstopt’ zitten in de tuin. Ook in holen in de grond, in de vijver of tussen stapels stenen kunnen diertjes te vinden zijn die zich schuil hebben gehouden tijdens de winter. Om hen de kans te geven om rustig te ontwaken, kunt u het beste wachten met opruimen totdat de temperatuur boven de 15 graden uitkomt. 

Vijver schoonmaken? Wacht daar even mee!

Ook de vijver schoonmaken kunt u beter nog even niet doen. Hetzelfde geldt voor het omspitten van de bodem. Ziet u weer dagelijks bijen of andere insecten vliegen? Dit is een teken dat u aan de gang kunt. Laat het liefst nog wel enkele plantenresten liggen, want bij een koude voorjaarsnacht zijn de dieren u dankbaar voor dit warme plekje! 

Vogelhuisje ophangen? Wacht niet te lang!

Mocht u een vogelhuisje willen ophangen, wacht dan niet te lang meer! De vogels beginnen namelijk binnenkort aan hun zoektocht naar een mooi nestplekje. Ze geven daarbij de voorkeur aan een vogelhuisje waarin ze van de winter warm hebben kunnen vertoeven. Kijk voor meer tips over het ‘perfecte vogelhuisje’ op de website van de Vogelbescherming(externe link)