De heer Dick Biesta ontving op woensdagmiddag 18 januari uit handen van wethouder Sjoerd Geissler een Capels Compliment. Hij kreeg deze voor zijn vrijwillige inzet voor het Energie Collectief Capelle en de kerk St. Paulus’ Bekering op het gebied van energiebesparing door Capellenaren en verduurzaming van woningen en een kerkgebouw.

Dick Biesta ontvangt uit handen van wethouder Sjoerd Geissler het Capels Compliment

Vanwege zijn verhuizing naar een andere woonplaats was voor hem een afscheidsreceptie georganiseerd. Wethouder Sjoerd Geissler was te gast en sprak mooie woorden van dank uit. 

Stuwende kracht

De wethouder benoemde Dick Biesta’s inzet voor de kerk met voorbeelden als zijn inspanningen voor de werkgroep Missie & Ontwikkeling, bijdrage aan doelen om de armoede in de wereld te halveren, vrijwilligersactiviteiten en mede-parochianen energiebewustzijn bijbrengen. “Biesta was een stuwende kracht in de werkgroep Groene Kerk en werkte mee aan de realisatie van de zonnepanelen op het dak van de Pauluskerk. Kroon op zijn tomeloze inzet was het predicaat ‘Groene Kerk’ dat in 2020 is verkregen,” aldus de wethouder Duurzaamheid Sjoerd Geissler.

Ook was er aandacht voor zijn inzet binnen het Energie Collectief Capelle (ECC), als mede-initiator heeft hij zich op energieke en sympathieke wijze ingezet voor bewoners om energie te besparen en het verduurzamen van woningen in Capelle aan den IJssel. Diverse energiecoaches zijn door hem opgeleid en hij heeft diverse buurtacties, themavonden en individuele adviezen gegeven. 

Wethouder Geissler mocht Dick Biesta een mooi bronzen beeldje, boeket bloemen en een oorkonde overhandigen. Wethouder Geissler: “Dick heeft een grote inzet op het gebied van duurzaamheid in Capelle gehad en het Capels Compliment is dan ook meer dan verdiend. Ik hoop dat hij zich snel thuis voelt in zijn nieuwe woonplaats en zich daar ook weer vrijwillig gaat inzetten. Hij heeft veel kennis en kunde.”