Kindercollege en Jongerenraad

Jeugdparticipatie staat hoog in het vaandel bij de gemeente Capelle. Daarom hebben we een kinderburgemeester, een kindercollege en een jongerenraad.

Kindercollege

Kinderburgemeester Naomi Vermeulen tussen de andere leden van het kindercollege met op de achtergrond wethouder Ans Hartnagel en burgemeester Peter Oskam

Kinderburgemeester Naomi Vermeulen samen met burgemeester Peter Oskam, wethouder Ans Hartnagel en het Kindercollege van Capelle aan den IJssel. (foto: Frank de Roo)

Dit kindercollege zet zich in om alle kinderen mee te kunnen laten doen aan leuke sportactiviteiten en waterspelletjes in de wijk. Steeds meer kinderen zitten achter de computer of tablet. De kinderburgemeester vindt het juist belangrijk dat kinderen lekker naar buiten gaan om te spelen, bewegen en elkaar te ontmoeten.

In september nieuwe kinderburgemeester en nieuw kindercollege

Op vrijdag 16 juli belde de huidige kinderburgemeester Naomi Vermeulen om Melodie Dronkers te vertellen dat zij het komende jaar kinderburgemeester van Capelle aan den IJssel zal zijn. Ook de nieuwe kinderwethouders zijn bekend. In september worden zij officieel beëdigd tijdens een raadsvergadering. Lees het nieuwsbericht.

Kindercollege op social media

Kinderburgemeester en - college

Capelle hecht veel waarde aan jeugdparticipatie. Door participatie wordt de inbreng van kinderen en jongeren vergroot en hun positie versterkt. In 2011 gaven we met het instellen van een kinderburgemeester een extra impuls aan de participatie van kinderen in de basisschoolleeftijd. De kinderburgemeester krijgt ondersteuning van leeftijdsgenoten uit het kindercollege.

Taken kinderburgemeester

De kinderburgemeester overlegt een paar keer per jaar met het kindercollege over van alles wat met kinderen in Capelle aan den IJssel te maken heeft, zoals de inrichting van speelplekken of het kindersportaanbod. Ook overlegt de kinderburgemeester een paar keer met de kinderwethouders. Gezamenlijk proberen zij Capelle leuker te maken voor kinderen. De kinderburgemeester heeft daarnaast ook een aantal ceremoniële taken, samen met burgemeester Peter Oskam en wethouder Ans Hartnagel.

Kinderburgemeester uitnodigen voor uw feestelijke of officiële moment

Jongerenraad

Het logo van de Capelse jongerenraadDe Capelse Jongerenraad (CJR) is de schakel tussen de Capelse jongeren en de gemeente. Zij laten de stem horen van onze jongeren. De raad bestaat uit leden in de leeftijd van 14 tot 23 jaar.

Ben je benieuwd naar de CJR en wil je misschien lid worden? Neem dan contact op met onze jeugdgriffier, Mariska Schabbing, via m.schabbing@capelleaandenijssel.nl of bel 14 010.

Jongerenraad op Social media

Te downloaden: