RSS

Raads- en Commissienieuws

Nieuws en Agenda's van de gemeenteraad van gemeente Capelle aan den IJssel. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de gemeenteraad? Meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Kent u de Capelse raadsleden?

  (16-02-2017)
  Plattegrond van de gemeenteraad zitting in de raadzaal februari 2017

  De gemeenteraad bestaat uit 33 raadsleden verdeeld over negen partijen. Sinds 6 februari kent de gemeenteraad een nieuwe samenstelling.

 • Raadslid Jan Breepoel (SP) over zijn wijk Schollevaar

  (15-02-2017)
  Foto van raadslid Jan Breepoel (SP) fotograaf: Desiree Verstege

  ‘’Ik beleef Capelle Schollevaar als een veilige wijk. Maar ook in Schollevaar gaat het wel eens mis en hebben we ook wel last van overlast, inbraken en overvallen.’’

 • Nieuws uit de gemeenteraad

  (14-02-2017)
  Foto van nieuw raadslid Jan Breepoel samen met burgemeester Oskam na installatie tijdens de raadsvergadering van 6 februari 2017

  De gemeenteraad vergaderde op maandag 6 februari. De vergadering kende vrijwel alleen hamerstukken. Tijdens deze vergadering nam Diana Al afscheid als raadslid van Groen Capelle. De gemeenteraad verwelkomde Jan Breepoel als nieuw raadslid voor de SP. Op initiatief van de PvdA en Groen Capelle sprak de gemeenteraad verder over de vervanging van kunstgrasvelden. 

 • Thema bijeenkomst Handhaving monumentale panden

  (14-02-2017)
  Foto van de Dorpskerk in Capelle aan den IJssel fotograaf Frank de Roo

  Op dinsdag 21 februari  is er een thema bijeenkomst Handhaving monumentale panden. Deze bijeenkomst is openbaar en vindt plaats in het Van Cappellenhuis. Meer informatie treft u ook in de raadskalender aan. U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

 • Volg de Capelse raad op Twitter!

  (13-02-2017)
  Afbeelding van de Capelse gemeenteraad

  Wilt u op de hoogte zijn van het laatste nieuws rond de Capelse gemeenteraad? Alle nieuwsberichten van de Capelse gemeenteraad zijn te volgen via Twitter. Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte mededelingen (maximaal 140 tekens) kunnen versturen.

  Ook op Facebook leest u regelmatig nieuws over de gemeenteraad!

 • Als ik de baas van Capelle aan den IJssel was, dan..

  (02-02-2017)
  Foto Opstelwedstrijd Als ik de baas van Capelle aan den IJssel was, dan...

  Meer speeltuinen, strengere politie, een zwembad met een grote glijbaan, meer vrij zijn, veiligere oversteekplaatsen en een kerstfeest voor eenzame mensen. Het kon allemaal in de opstelwedstrijd van de gemeenteraad “Als ik de baas van Capelle aan den IJssel was, dan…’’.

 • Stelling van Leefbaar Capelle: Ook na 2018 behoud gratis Openbaar Vervoer voor 65+

  (31-01-2017)
  Foto van metro bij de stelling van Leefbaar Capelle Ook na 2018 gratis OV voor 65+

  U leest een stelling van één van de gemeenteraadsfracties. Alle andere fracties uit de gemeenteraad reageren op deze stelling. Deze maand de stelling van Leefbaar Capelle:

Archief Naar boven