RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Koninklijke onderscheidingen

  (24-04-2015)

  Burgemeester Frank Koen reikte vanmorgen 24 april om 11.00 uur vijf Koninklijke Onderscheidingen uit in de raadzaal van het gemeentehuis Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111. Dit jaar worden er vier Capellenaren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en een tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Burgemeester overhandigt cheque aan Verpleeg- en zorgcentrum de Roo van Capelle

  (22-04-2015)

  Burgemeester Frank Koen overhandigde maandag een cheque van ruim vijfhonderd euro aan verpleeg- en zorgcentrum de Roo van Capelle. Het gaat hier om de opbrengst van het passieconcert dat de gemeente samen met de Van Capellenstichting dit jaar voor de vijfde keer heeft georganiseerd.

 • Burgemeester onthult boom voor 70 jaar vrijheid

  (22-04-2015)

  Burgemeester Frank Koen onthulde op dinsdagmiddag, samen met veteraan de heer Visser, een vrijheidsboom op de begraafplaats Capelle-West. De boom staat symbool voor 70 jaar vrijheid.

 • Bloemen van burgemeester voor diamanten paar Spatz-Dreise

  (17-04-2015)

  Burgemeester Frank Koen bracht vanmiddag bloemen mee voor het echtpaar Spatz-Dreise. Hij ging ze feliciteren met hun huwelijksjubileum. Zij trouwden zestig jaar geleden, op 16 april 1955, in Amsterdam, de geboorteplaats van mevrouw Spatz-Reise.

 • Wethouder Josien van Cappelle opent nieuwe expo gemeentehuis

  (17-04-2015)

  Tot en met 18 juni exposeert de stichting Archaeopteryx Actuele Grafiek in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Cultuurwethouder Josien van Cappelle verricht de officiële opening vrijdagmiddag 17 april 15.00 uur.

 • Basisscholieren naar oorlogsmonument Capelle

  (14-04-2015)

  Leerlingen van groep 8 van de basisschool Capelse Schoolvereniging gaan woensdagochtend samen met Capelse veteranen een krans leggen bij het oorlogsmonument op de Oude Begraafplaats in Capelle-West. Wethouder Dick van Sluis (monumenten) verwelkomt en begeleidt de leerlingen hierbij.

 • Prijzen Valentijnsdag uitgereikt in #Capellelovecity

  (13-04-2015)

  De prijzen voor Valentijnsdag 2015 zijn eind vorige week uitgereikt. De inzenders van de mooiste Valentijnswensen en de meest liefdevolle Facebookfoto’s werden in het zonnetje gezet. Doordat de jury het niet eens kon worden kregen de twee categorieën elk twee winnaars.

 • Lichte groei kantoorbezetting Rivium

  (13-04-2015)

  De bezettingsgraad in Rivium Business Park Rotterdam Area laat voor het eerst in een aantal jaren een stijging zien. “Het lijkt een bescheiden groei, maar het zou een keerpunt kunnen zijn in de jaren van toenemende leegstand die achter ons liggen”, stelt wethouder Eric Faassen van de gemeente Capelle aan den IJssel.

 • Capelle schort ouderbijdrage jeugdhulp bij dagplaatsing op

  (10-04-2015)

  Inwoners van Capelle aan den IJssel hoeven voorlopig geen eigen bijdrage te betalen als hun kind dagbehandeling krijgt in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, vanwege een verstandelijke beperking of als ze na 1 januari gebruik zijn gaan maken van jeugd- en opvoedhulp.

 • Radio Capelle blijft lokale publieke omroep

  (10-04-2015)

  Het college heeft vrijdag besloten de gemeenteraad voor te stellen Radio Capelle aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor een nieuwe periode van vijf jaar. Het college heeft deze beslissing genomen op basis van het Beleidsplan 2015-2016 dat de lokale omroep heeft gepresenteerd. 

 • Wereldhave en gemeente eens over vernieuwing Stadsplein en Koperwiek

  (07-04-2015)

  “De voorgenomen verhuizing van de Rabobank is de vonk die de verdere vernieuwing van het Stadshart van Capelle in gang zet”. Dat stelde Dick van Sluis, wethouder Stedelijke Ontwikkeling bij de ondertekening van de intentieovereenkomst tussen Wereldhave en de gemeente.

Archief Naar boven