RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Burgemeesters beëdigen leerplichtambtenaren Krimpen en Capelle

  (19-12-2014)

  Donderdagmiddag beëdigden de burgemeesters van Capelle en Krimpen aan den IJssel in totaal zes leerplichtambtenaren voor elkaars gemeenten. De gemeenten werken intensief samen op dit gebied.

 • Hart onder de riem voor ‘Eropafvrouwen’

  (18-12-2014)

  Vrouwen die de training ‘Powerful woman’ volgen, kregen maandag een steuntje in de rug van wethouder Ans Hartnagel. De vrouwen zaten elk van uit een verschillende achtergrond in een moeilijke leefsituatie.

 • Linouk van Dam nieuwe kinderburgemeester Capelle

  (18-12-2014)

  Linouk van Dam mag zich in 2015 kinderburgemeester van Capelle aan den IJssel noemen. De gekozen wethouders zijn Sterre Jurriens, Brent Klop, Mia Merbis, Jayomie Salome, Devainio Lansdorf, Kai Tjaberings en Arwen vd Bos. De nieuwe kinderburgemeester wordt officieel geïnstalleerd tijdens de eerste raadvergadering van het nieuwe jaar, op 9 februari.

 • Burgemeester Koen feliciteert diamanten huwelijkspaar Jongeboer – Koelega

  (17-12-2014)

  Burgemeester Frank Koen bezocht maandag mijnheer en mevrouw Jongeboer – Koelega aan de Beemsterhoek om ze te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Het echtpaar trouwde op 15 december 1954 in Rotterdam, waar beide echtelieden ook geboren zijn.

 • Belangrijke stap in herontwikkeling Hoven II

  (16-12-2014)

  Dinsdagochtend 16 december is een belangrijke stap gezet voor de herontwikkeling van De Hoven II in het centrum van Capelle aan den IJssel. Hedy van den Berk, bestuurder van woningcorporatie Havensteder, Henk Rotgans, Directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder tekenden samen met burgemeester Frank Koen en wethouder Dick van Sluis de Intentieverklaring voor de gefaseerde ontwikkeling van De Hoven II.

 • Kerstman en burgemeester ontsteken 6000 lichtjes Capelse Kerstboom

  (15-12-2014)

  De Kerstman hielp burgemeester Frank Koen een handje vrijdagmiddag bij het ontsteken van de kerstboom voor het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel.

 • Politiekeurmerk Veilig Wonen voor woningen Narcisstraat

  (15-12-2014)

  Vrijdagmiddag kregen de bewoners van zes waterwoningen in de Narcisstraat het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 • “Algerabrug pas rijksmonument na oplossing fileproblemen”

  (12-12-2014)

  “Pas als ik geen files meer zie op de Algeraweg, mag de brug een rijksmonument worden.” Dit zegt de Capelse wethouder Dick van Sluis. Zijn collega Gerrit Boudesteijn uit Krimpen vult aan: “Wij willen ruimte houden voor aanpassingen aan de Algerabrug voor de verbetering van de verkeersdoorstroming.”

  Advies

  De beide gemeenten sturen een gezamenlijk advies met deze strekking aan het ministerie van OCW op de vraag of de Algerabrug en de stormvloedkering een rijksmonument moet worden. De minister van OCW wil de stormvloedkering/Algerabrug aanwijzen tot rijksmonument en vraagt advies aan de gemeenten waarbinnen het complex ligt.

  Eerst zicht op een oplossing

  Zowel Krimpen als Capelle onderkennen het cultuurhistorisch belang van de brug en de stormvloedkering: het eerste bouwwerk dat opgeleverd werd als antwoord op de watersnoodramp van 1953. “Tegelijk is het een van de grootste verkeersknelpunten van de regio”, constateert wethouder Van Sluis (Verkeer en Vervoer, Capelle). “Als we nu in zouden stemmen met de aanwijzing tot rijksmonument, beperken we de komende jaren eventuele verkeersoplossingen op en rond de brug.” Boudesteijn (Verkeer en Mobiliteit, Krimpen): “Zolang er geen zicht is op een tweede oeververbinding als oplossing voor de dagelijkse files, willen we ons er niet op vastleggen dat er niets meer aan de brug mag veranderen in het geval van aanwijzing als rijksmonument.”

 • Capelse sportkampioenen van 2014 gehuldigd

  (11-12-2014)

  Capelle aan den IJssel kan weer trots zijn op zijn sporters. Twee schaakteams van Schoolschaakvereniging Klim-Op, een team synchroonzwemsters van de Algemene Capelse Zwemvereniging en rhönradturnster Myrna van Berkel werden Nederlands kampioen dit jaar.

 • Vijf Complimenten voor vijf bijzondere Capellenaren

  (11-12-2014)

  Woensdagmiddag zijn vijf Capelse Complimenten uitgereikt aan vijf inwoners van Capelle met een bijzondere verdienste. Wethouder Josien van Cappelle (Zorg) reikte vier Capelse Complimenten uit aan leden van de WMO-adviesraad. Eric Faassen reikte het Compliment uit aan de vertrekkende voorzitter van de Cliëntenraad Sociale Zaken.

 • Kinderburgemeester overhandigt kindpakket aan staatssecretaris Klijnsma

  (04-12-2014)

  Caroline Verbeek, de kinderburgemeester van Capelle aan den IJssel, bood vanmiddag het eerste Capelse kindpakket aan aan staatssecretaris Jetta Klijnsma. Dit gebeurde in Buurthuis De Fluiter tijdens een vrolijke bijeenkomst.

 • Dienstverlening aan Capelse ondernemers weer verbeterd

  (04-12-2014)

  De dienstverlening van de gemeente aan ondernemers in Capelle aan den IJssel is verder verbeterd. Dat bleek bij de uitreiking van het certificaat ‘Bewijs van Goede Dienst’, dat wethouder Eric Faassen (Economische Zaken) dinsdagmiddag in ontvangst nam. Dit gebeurde tijdens de maandelijkse businessborrel in het Isala Theater.

 • Burgemeester waarschuwt ouders voor illegaal vuurwerk

  (04-12-2014)

  Burgemeester Frank Koen stuurt deze week alle ouders van kinderen tussen de 10 en 18 jaar een brief waarin hij waarschuwt voor illegaal vuurwerk. De gemeente wil, samen met de politie en justitie de overlast tegengaan, slachtoffers voorkomen, schade beperken en zo Capelle ook in de donkere dagen leefbaar houden.

 • Staatssecretaris Klijnsma ontvangt eerste Kindpakket Capelle

  (01-12-2014)

  Komende woensdag 3 december neemt staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) het Capelse Kindpakket officieel in ontvangst. Ze krijgt dit pakket aangeboden door de kinderburgemeester, leden van het kindercollege en een vertegenwoordiger van de Capelse Jeugdraad. Dit gebeurt tijdens een werklunch met bewoners en professionals uit enkele Capelse buurten in buurthuis De Fluiter. 

 • Grote Capelse informatiemarkt over veranderingen in zorg

  (01-12-2014)

  De gemeente Capelle aan den IJssel houdt op maandag 8 december een grote informatiemarkt over alle veranderingen op het gebied van jeugd, zorg en werk. Meer dan dertig zorgaanbieders, belangenverenigingen en andere organisaties zijn op de markt vertegenwoordigd. Locatie is buurtcentrum De Fluiter aan de Wiekslag 3 in Capelle. De markt duurt van 16.00 tot 21.00 uur. 

 • Afgeschreven pc’s: bijna 10.000 euro voor Capelse doelen

  (27-11-2014)

  De Voedselbank Capelle aan den IJssel en Stichting Leergeld Capelle ontvingen donderdagochtend ieder een donatie van 4.635 euro. Deze donatie is mede mogelijk gemaakt door Stichting IT4Kids, die afgeschreven pc’s uit het Capelse gemeentehuis heeft omgezet naar de donatiebedragen.

 • ArtCapelle exposeert in gemeentehuis

  (10-11-2014)

  Tot en met 8 januari exposeert kunstcollectief ArtCapelle weer in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Wethouder Dick van Sluis verricht de officiële opening vrijdagmiddag 14 november om 15.00 uur.

Archief Naar boven
volg ons via:
 • Volg ons op Twitter
 • Volg ons op Facebook

Heeft u een vraag?

Mail ons

Contact en openingstijden

Start een live chat gesprek, voor vragen of hulp.