RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Condoleanceregister voor vliegramp

  (21-07-2014)

  De gemeente Capelle aan den IJssel heeft vandaag een condoleanceregister opengesteld voor alle slachtoffers van de vliegramp en in het bijzonder voor Henk en Ineke Tournier-Westerveld. Dit Capelse echtpaar was aan boord van vlucht MH17, om hun dochter te bezoeken in Nieuw-Zeeland.

 • Veel meer koopzondagen in Capelle

  (08-07-2014)

  Stadscentrum De Koperwiek mag 12 zondagen per jaar open, de winkels op CapelleXL en de Gamma Wormerhoek elke zondag. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met deze verruiming van het aantal koopzondagen in Capelle aan den IJssel. “Zoals afgesproken in het coalitieakkoord, hebben we er meteen werk van gemaakt”, vertelt wethouder Eric Faassen.

 • Raadsvergaderingen live te volgen via website gemeente

  (04-07-2014)

  Vanaf komende maandag zijn de raadsvergaderingen in Capelle aan den IJssel live te volgen  via een rechtstreekse geluidsverbinding op de gemeentelijke website. Het gemeentebestuur streeft naar 100% digitale toegankelijkheid, op deze manier kan men ook thuis de politiek volgen. 

 • Hartnagel over redders peuter: “Belofte voor toekomst Capelle”

  (03-07-2014)

  “Deze kanjers zijn een belofte voor onze Capelse toekomst. Ze zijn dapper, slim, sociaal en mooi!” Dit zei loco-burgemeester Ans Hartnagel over Amina El Bahmoudi (14) en Sara Chaoubi (12), nadat ze woensdagavond de Capelse Kanjer had uitgereikt aan deze meiden. De twee hebben op zondag 8 juni een peuter gered van de verdrinkingsdood in de Kralingse Plas.

 • Oranjekoorts: ‘goudvissen’ in logo Capelle

  (03-07-2014)

  Bij de gemeente Capelle aan den IJssel is de Oranjekoorts reden om de vissen in het gemeentelogo, de zogeheten bermen, oranje te kleuren. “Zeker tot en met zaterdag, maar ik denk dat we er nog een week aan vast kunnen plakken,” stelt gemeentesecretaris Gerrit Kruijt, die vandaag al de logo’s op Twitter en Facebook van kleur zag verschieten. 

 • Gemeente vervangt voetbrug Rogaland

  (30-06-2014)

  Nog dit jaar wordt de complete voetbrug tussen het Rogaland en het Kalundborg volledig vervangen. Het ophaalgedeelte van de voetbrug was in zeer slechte staat en is inmiddels verwijderd. De brug is en blijft gewoon toegankelijk voor normaal gebruik. 

 • Capellenaren blijven tevreden over Wmo

  (30-06-2014)

  Uit het klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2013 blijkt dat de gebruikers van individuele Wmo-voorzieningen in Capelle hier tevreden over zijn. “We slagen erin ons aanbod aan te laten sluiten bij wat mensen nodig hebben,” constateert wethouder Van Cappelle. “Dat wil ik ook zo houden na 1 januari 2015”. 

 • Koninklijke Onderscheiding voor prof. dr. Martin Hoogendoorn

  (26-06-2014)

  Burgemeester Frank Koen reikte woensdagmiddag 25 juni namens Zijne Majesteit de Koning een Koninklijke Onderscheiding uit aan Capellenaar prof. dr. Martin Hoogendoorn. Dit gebeurde tijdens een receptie aan boord van de S.S. Rotterdam.

 • Deelnemers Capels Jeugdsportfonds in het zonnetje

  (26-06-2014)

  Woensdagmiddag 25 juni zette wethouder Eric Faassen van Armoedebeleid twee deelnemers aan het Jeugdsportfonds in het zonnetje. Jennifer en Davey Meijer kregen op hun school, de Klim-Op, een sporttas met inhoud omdat zij de 150e en 151e deelnemers aan het Capelse Jeugdsportfonds zijn. Allebei gaan ze met een bijdrage uit dat fonds naar zwemles.

 • Zomerexpositie Kunstkring Woerden in gemeentehuis

  (26-06-2014)

  Tot en met 11 september exposeert Kunstkring Woerden weer in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. De nieuwe wethouder van cultuur, Josien van Cappelle, verricht de officiële opening van de zomertentoonstelling op vrijdagmiddag 27 juni om 15.00 uur.

 • Donderdag 3 juli banenmarkt+ in CAPSLOC

  (24-06-2014)

  Op donderdag 3 juli aanstaande is er in CAPSLOC een banenmarkt+ speciaal voor bewoners van Buurten met Uitzicht. Met onder andere workshops en een speedmeet krijgen werkzoekenden de kans zich te laten zien en hun sollicitatievaardigheden te verbeteren. Ook krijgen de aanwezigen een InspiratieSessie van televisieman John Williams. 

 • Kindercollege voortaan vaste factor in Capelle

  (15-11-2013)

  Het college heeft besloten het kindercollege een vaste plaats te geven binnen het jeugdbeleid van Capelle aan den IJssel. “We hebben twee jaar proefgedraaid, maar iedereen heeft het Kindercollege vanaf dag een voor vol aangezien,” vertelt  wethouder Hartnagel (jeugd en jongeren). “Kinderen hebben hiermee structureel een plek in het gemeentelijk beleid.”

 • Kinderen aan het werk tijdens zomerschool

  (23-08-2013)

  Maandag opent voor het vijfde jaar de Zomerschool in Capelle aan den IJssel. In een educatieve week gaan kinderen een echte krant maken voor hun leeftijdsgenoten. Om dit tot stand te brengen is er dagelijks aandacht voor rekenen en taal en gaan zij aan de slag met koken, fotografie, streetsurfing en dans.

Archief Naar boven