RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Stageplekken gezocht voor stadsbestuur

  (25-07-2014)

  Wie dat wil kan het ‘Eropafcollege’ uitnodigen voor een ministage. De collegeleden laten zich graag verrassen door een uitnodiging om zo’n stage te doen. 

 • Condoleanceregister voor vliegramp

  (21-07-2014)

  De gemeente Capelle aan den IJssel heeft vandaag een condoleanceregister opengesteld voor alle slachtoffers van de vliegramp en in het bijzonder voor Henk en Ineke Tournier-Westerveld. Dit Capelse echtpaar was aan boord van vlucht MH17, om hun dochter te bezoeken in Nieuw-Zeeland.

 • Veel meer koopzondagen in Capelle

  (08-07-2014)

  Stadscentrum De Koperwiek mag 12 zondagen per jaar open, de winkels op CapelleXL en de Gamma Wormerhoek elke zondag. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met deze verruiming van het aantal koopzondagen in Capelle aan den IJssel. “Zoals afgesproken in het coalitieakkoord, hebben we er meteen werk van gemaakt”, vertelt wethouder Eric Faassen.

 • Raadsvergaderingen live te volgen via website gemeente

  (04-07-2014)

  Vanaf komende maandag zijn de raadsvergaderingen in Capelle aan den IJssel live te volgen  via een rechtstreekse geluidsverbinding op de gemeentelijke website. Het gemeentebestuur streeft naar 100% digitale toegankelijkheid, op deze manier kan men ook thuis de politiek volgen. 

 • Hartnagel over redders peuter: “Belofte voor toekomst Capelle”

  (03-07-2014)

  “Deze kanjers zijn een belofte voor onze Capelse toekomst. Ze zijn dapper, slim, sociaal en mooi!” Dit zei loco-burgemeester Ans Hartnagel over Amina El Bahmoudi (14) en Sara Chaoubi (12), nadat ze woensdagavond de Capelse Kanjer had uitgereikt aan deze meiden. De twee hebben op zondag 8 juni een peuter gered van de verdrinkingsdood in de Kralingse Plas.

 • Oranjekoorts: ‘goudvissen’ in logo Capelle

  (03-07-2014)

  Bij de gemeente Capelle aan den IJssel is de Oranjekoorts reden om de vissen in het gemeentelogo, de zogeheten bermen, oranje te kleuren. “Zeker tot en met zaterdag, maar ik denk dat we er nog een week aan vast kunnen plakken,” stelt gemeentesecretaris Gerrit Kruijt, die vandaag al de logo’s op Twitter en Facebook van kleur zag verschieten. 

 • Kindercollege voortaan vaste factor in Capelle

  (15-11-2013)

  Het college heeft besloten het kindercollege een vaste plaats te geven binnen het jeugdbeleid van Capelle aan den IJssel. “We hebben twee jaar proefgedraaid, maar iedereen heeft het Kindercollege vanaf dag een voor vol aangezien,” vertelt  wethouder Hartnagel (jeugd en jongeren). “Kinderen hebben hiermee structureel een plek in het gemeentelijk beleid.”

 • Kinderen aan het werk tijdens zomerschool

  (23-08-2013)

  Maandag opent voor het vijfde jaar de Zomerschool in Capelle aan den IJssel. In een educatieve week gaan kinderen een echte krant maken voor hun leeftijdsgenoten. Om dit tot stand te brengen is er dagelijks aandacht voor rekenen en taal en gaan zij aan de slag met koken, fotografie, streetsurfing en dans.

Archief Naar boven