RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Extraatje lage inkomens: meestal zelf aanvragen

  (17-10-2014)

  De rijksoverheid heeft besloten dat mensen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm dit jaar een extraatje krijgen. Sommigen krijgen dit bedrag automatisch uitgekeerd. Veel Capellenaren, zoals ouderen en werkenden met een laag inkomen die aan de voorwaarden voldoen, moeten het extraatje aanvragen via de website van de gemeente.  

 • Capels Compliment voor duizendpoot Henk van Eijken

  (16-10-2014)

  Vanmiddag ontving supervrijwilliger Henk van Eijken van stichting Cultuur aan de Dorpsstraat het Capels Compliment. Wethouder Jean-Paul Meuldijk overhandigde het Compliment vanwege de vele verdiensten van Van Eijken voor de Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat en voor het Van Cappellenhuis.

 • Donderdag tweede Banenmarkt+ in Capsloc

  (14-10-2014)

  Vanwege het grote succes van de Banenmarkt+ in juli, krijgt deze aanstaande donderdag 16 oktober een tweede editie in CAPSLOC. Met onder andere workshops en een speedmeet krijgen werkzoekenden de kans zich te presenteren en hun sollicitatievaardigheden op te plussen. Ook krijgen de aanwezigen weer een inspiratiesessie van televisiepersoonlijkheid John Williams. 

 • Armoedebestrijding: fiscale hulp voor minima

  (09-10-2014)

  “We gaan kijken of minima fiscale mogelijkheden hebben laten liggen de afgelopen jaren”, vertelt wethouder Faassen (sociale zaken). “Dat kan gezinnen veel geld opleveren.” Het is een van de maatregelen die Capelle aan den IJssel neemt om armoede tegen te gaan.

   

 • Coming Out Dag 2014: “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn”

  (08-10-2014)

  Capelle aan den IJssel hangt met zeker 45 andere gemeenten en het ministerie van OCW de regenboogvlag uit op Coming Out Dag, zaterdag 11 oktober 2014. Ook dit jaar heeft Capelle een aantal activiteiten vanwege Coming Out Dag. “Het blijft nodig hier aandacht voor te vragen’, aldus wethouder Eric Faassen.

 • Gemeente en partners rollen aanpak jeugdhulp Capelle uit

  (07-10-2014)

  Omdat de gemeenten per 1 januari de jeugdhulp lokaal moeten inrichten, heeft het college van Capelle aan den IJssel een plan opgesteld dat de gemeenteraad vorige week unaniem vaststelde. “Samen met organisaties die werken met kinderen en jeugdigen kunnen we de jeugdhulp nu verder inrichten, zodat we er op tijd klaar voor zijn”, stelt wethouder Ans Hartnagel.

 • Blijvende inzet en aanpak ter voorkoming huisuitzettingen

  (01-10-2014)

  Havensteder, Buurtkracht en de gemeente Capelle aan den IJssel gaan blijvend intensief samenwerken om huisuitzettingen van gezinnen met kinderen te voorkomen. “Zie dit Meldpunt Woningontruiming als een laatste redmiddel voor gezinnen met een zodanige huurachterstand dat huisuitzetting dreigt ”, stelt verantwoordelijk wethouder Ans Hartnagel (veiligheid, jeugd en sociale cohesie). 

 • Lintje voor initiatiefnemer Nederlandse traumahelikopter

  (28-09-2014)

  Professor dr. Petr Patka, een van de initiatiefnemers van de traumaheli in Nederland, werd zaterdagmiddag Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Frank Koen reikte de Koninklijke Onderscheiding uit aan de hoogleraar uit Capelle aan den IJssel vanwege diens uitzonderlijke verdiensten in de Spoedeisende Geneeskunde. 

 • “Sluitende begroting stevige fundering collegeplannen”

  (26-09-2014)

  Met een sluitende begroting legt het college van Capelle aan den IJssel het fundament onder het inhoudelijke programma voor de komende jaren. “Tegelijkertijd houdt Capelle de woonlasten laag: inwoners gaan zelfs wat minder rioolheffing betalen,” vertelt wethouder Jean-Paul Meuldijk. 

 • Kindercollege voortaan vaste factor in Capelle

  (15-11-2013)

  Het college heeft besloten het kindercollege een vaste plaats te geven binnen het jeugdbeleid van Capelle aan den IJssel. “We hebben twee jaar proefgedraaid, maar iedereen heeft het Kindercollege vanaf dag een voor vol aangezien,” vertelt  wethouder Hartnagel (jeugd en jongeren). “Kinderen hebben hiermee structureel een plek in het gemeentelijk beleid.”

Archief Naar boven
volg ons via:
 • Volg ons op Twitter
 • Volg ons op Facebook

Heeft u een vraag?

Mail ons

Contact en openingstijden

Alle chat medewerkers zijn in gesprek