RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Facelift voor fietsenstalling De Terp

  (18-09-2014)

  De bewaakte fietsenstalling bij metrostation De Terp is uitgebreid tot 330 fietsen en de ingang ligt nu op enkele meters van de ingang van het metrostation. Deze week openden wethouders Dick van Sluis (verkeer) en Eric Faassen (wijkwethouder Oostgaarde) samen de vernieuwde stalling aan het Hollandsch Diep.

 • Abram van Rijckevorselweg nu ook officieel open

  (15-09-2014)

  Nadat zondagavond om 23.45 uur de Abram van Rijckevorselweg al open ging voor verkeer, is deze ruim twaalf uur later ook officieel geopend door de Capelse wethouders Jean Paul Meuldijk  en Dick van Sluis.  De heren deden dit maandagmiddag door samen met alle betrokkenen in elektrische Nissan Leafs een rondje te maken over de vernieuwde weg, waarbij en passant het laatste hek  officieel werd verwijderd. 

 • Verkeersgedrag voortaan thema bij wijkfeest

  (11-09-2014)

  Organisatoren van wijkfeesten en andere evenementen kunnen voortaan een pakket aan activiteiten aanbieden die met verkeersgedrag te maken hebben. De wijk Fascinatio heeft de primeur op het wijkfeest op zaterdag 13 september. Dan kunnen bezoekers de risico’s van te hard rijden op een veilige manier beleven.

 • Gratis laadpaal voor rijders elektrische auto

  (09-09-2014)

  Het college van Capelle aan den IJssel wil een netwerk van oplaadpunten tot stand brengen om elektrisch vervoer te stimuleren. Particulieren met een elektrische auto kunnen tijdelijk een gratis oplaadpunt in hun buurt aanvragen. Er zijn achttien oplaadpalen beschikbaar, ze worden betaald door de Stadsregio Rotterdam.

 • Laatste ronde: weer 250 voortuinbomen beschikbaar

  (05-09-2014)

  Vanaf  maandag 15 september kunnen inwoners van Capelle zich weer melden voor een gratis boom in hun voortuin. Het gaat om de laatste 250 ‘voortuinbomen’ die de gemeente verstrekt. Inschrijven kan via het digitale aanvraagformulier of via het papieren aanvraagformulier dat in het gemeentehuis klaar ligt.

 • Verkeershinder: Van Rijckevorselweg twee weken dicht

  (26-08-2014)

  De eerste twee weken van september is de Abram van Rijckevorselweg afgesloten voor alle verkeer vanaf het Capelseplein tot de Couwenhoekseweg. De afsluiting kan leiden tot flinke verkeershinder. Het verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg en de Prins Alexanderlaan. 

 • Stageplekken gezocht voor stadsbestuur

  (25-07-2014)

  Wie dat wil kan het ‘Eropafcollege’ uitnodigen voor een ministage. De collegeleden laten zich graag verrassen door een uitnodiging om zo’n stage te doen. 

 • Kindercollege voortaan vaste factor in Capelle

  (15-11-2013)

  Het college heeft besloten het kindercollege een vaste plaats te geven binnen het jeugdbeleid van Capelle aan den IJssel. “We hebben twee jaar proefgedraaid, maar iedereen heeft het Kindercollege vanaf dag een voor vol aangezien,” vertelt  wethouder Hartnagel (jeugd en jongeren). “Kinderen hebben hiermee structureel een plek in het gemeentelijk beleid.”

 • Kinderen aan het werk tijdens zomerschool

  (23-08-2013)

  Maandag opent voor het vijfde jaar de Zomerschool in Capelle aan den IJssel. In een educatieve week gaan kinderen een echte krant maken voor hun leeftijdsgenoten. Om dit tot stand te brengen is er dagelijks aandacht voor rekenen en taal en gaan zij aan de slag met koken, fotografie, streetsurfing en dans.

Archief Naar boven
volg ons via:
 • Volg ons op Twitter
 • Volg ons op Facebook

Heeft u een vraag?

Mail ons

Contact en openingstijden

Er is nu geen medewerker beschikbaar. U kunt wel het contactformulier gebruiken