RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Tachtig meter hoge kraan takelt klimaatinstallatie gemeentehuis

  (17-04-2014)

  Het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel was donderdagavond het toneel van takelwerkzaamheden met een tachtig meter hoge hijskraan. De kraan plaatste ondermeer een nieuwe HR-verwarmingsketel ter vervanging van het twintig jaar oude systeem.  

 • Cameratoezicht Maria Danneelserf zeker tot 2015

  (17-04-2014)

  De camera’s op het Maria Danneelserf blijven nog zeker een jaar hangen. “Sinds de camera’s hangen zijn er geen incidenten meer geweest. Er gaat een preventieve werking van uit en ondernemers en bewoners voelen zich veiliger”, verklaart wethouder Ans Hartnagel van de gemeente Capelle aan den IJssel.  

 • Bijna veertig starters op gang met Mentor Capelle

  (16-04-2014)

  Bijna veertig ondernemers zijn de afgelopen drie jaar begeleid vanuit stichting Mentor Capelle. Dat constateerde wethouder Faassen maandagavond bij de viering van het driejarig bestaan van de stichting in businessclub ‘t Slot. Faassen (Economische Zaken): “De ondersteuning voor Capelse ondernemers is nu uitgebreid doordat Capelle meedoet met de Rotterdamse Zaak”.

 • Prijzen Valentijnsdag uitgereikt in #capellelovecity

  (09-04-2014)

  De inzenders van de mooiste Valentijnswens en de meest liefdevolle Facebookfoto werden dinsdagmiddag in het zonnetje gezet. Capellenaar Ronald Bruining had de mooiste Valentijnswens ingestuurd en won een etentje in restaurant De Roode Leeuw. 

 • Controle horeca: 15 zaken prima, 9 zaken in overtreding

  (31-03-2014)

  Vrijdagavond zijn 24 Capelse horecabedrijven gecontroleerd door politie, brandweer en gemeente. In negen gevallen zijn gebreken geconstateerd. De controleurs bezochten ondernemingen waar eerder gebreken geconstateerd zijn, waar twijfels bestonden over het naleven van de vergunningvoorschriften en zaken met nieuwe exploitanten. 

 • Felicitaties bij start zelfstandige Voedselbank Capelle

  (27-03-2014)

  De voedselbank van Capelle aan den IJssel is sinds woensdag een zelfstandige stichting die zich heeft zich losgemaakt van de Rotterdamse voedselbank. Woensdagmiddag feliciteerde wethouder Eric Faassen het nieuwe bestuur met de oprichting van de Capelse voedselbank. Het bestuur van de nieuwe stichting bestaat uit Gert Abma, voorzitter, Willem Groenendijk, penningmeester en secretaris Jan Willem Damsteeg. 

 • Eerdmans: “Dierenwelzijn is geland in Capelle”

  (26-03-2014)

  “De zorg voor dierenwelzijn heeft een vaste plek gekregen in Capelle. We hebben onze dierentoezichthouders, op veel gemeentelijke beleidsvelden is aandacht voor dieren en een oplossing voor het asiel is binnenhandbereik.” Dat concludeert wethouder Joost Eerdmans uit de evaluatie van het dierenwelzijnsbeleid van de afgelopen jaren. 

 • Straks sneller over Van Rijckevorselweg en Algeraweg

  (24-03-2014)

  Capelle gaat de kruisingen tussen de A16 en de Algerabrug aanpakken om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Maatregelen zijn onder andere extra opstelstroken, het verlengen van bestaande opstelstroken en het vernieuwen van de verkeersregelinstallatie op het Capelseplein. Aan de operatie, die ruim 2,3 miljoen euro kost,  betalen het Rijk en de Stadsregio mee.

 • Kindercollege voortaan vaste factor in Capelle

  (15-11-2013)

  Het college heeft besloten het kindercollege een vaste plaats te geven binnen het jeugdbeleid van Capelle aan den IJssel. “We hebben twee jaar proefgedraaid, maar iedereen heeft het Kindercollege vanaf dag een voor vol aangezien,” vertelt  wethouder Hartnagel (jeugd en jongeren). “Kinderen hebben hiermee structureel een plek in het gemeentelijk beleid.”

 • Kinderen aan het werk tijdens zomerschool

  (23-08-2013)

  Maandag opent voor het vijfde jaar de Zomerschool in Capelle aan den IJssel. In een educatieve week gaan kinderen een echte krant maken voor hun leeftijdsgenoten. Om dit tot stand te brengen is er dagelijks aandacht voor rekenen en taal en gaan zij aan de slag met koken, fotografie, streetsurfing en dans.

Archief Naar boven