RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Prijzen Valentijnsdag uitgereikt in #capellelovecity

  (09-04-2014)

  De inzenders van de mooiste Valentijnswens en de meest liefdevolle Facebookfoto werden dinsdagmiddag in het zonnetje gezet. Capellenaar Ronald Bruining had de mooiste Valentijnswens ingestuurd en won een etentje in restaurant De Roode Leeuw. 

 • Controle horeca: 15 zaken prima, 9 zaken in overtreding

  (31-03-2014)

  Vrijdagavond zijn 24 Capelse horecabedrijven gecontroleerd door politie, brandweer en gemeente. In negen gevallen zijn gebreken geconstateerd. De controleurs bezochten ondernemingen waar eerder gebreken geconstateerd zijn, waar twijfels bestonden over het naleven van de vergunningvoorschriften en zaken met nieuwe exploitanten. 

 • Felicitaties bij start zelfstandige Voedselbank Capelle

  (27-03-2014)

  De voedselbank van Capelle aan den IJssel is sinds woensdag een zelfstandige stichting die zich heeft zich losgemaakt van de Rotterdamse voedselbank. Woensdagmiddag feliciteerde wethouder Eric Faassen het nieuwe bestuur met de oprichting van de Capelse voedselbank. Het bestuur van de nieuwe stichting bestaat uit Gert Abma, voorzitter, Willem Groenendijk, penningmeester en secretaris Jan Willem Damsteeg. 

 • Eerdmans: “Dierenwelzijn is geland in Capelle”

  (26-03-2014)

  “De zorg voor dierenwelzijn heeft een vaste plek gekregen in Capelle. We hebben onze dierentoezichthouders, op veel gemeentelijke beleidsvelden is aandacht voor dieren en een oplossing voor het asiel is binnenhandbereik.” Dat concludeert wethouder Joost Eerdmans uit de evaluatie van het dierenwelzijnsbeleid van de afgelopen jaren. 

 • Straks sneller over Van Rijckevorselweg en Algeraweg

  (24-03-2014)

  Capelle gaat de kruisingen tussen de A16 en de Algerabrug aanpakken om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Maatregelen zijn onder andere extra opstelstroken, het verlengen van bestaande opstelstroken en het vernieuwen van de verkeersregelinstallatie op het Capelseplein. Aan de operatie, die ruim 2,3 miljoen euro kost,  betalen het Rijk en de Stadsregio mee.

 • Burgemeester aan nieuwe raad: “Zorg voor kwaliteitsimpuls en zorg voor binding”

  (21-03-2014)

  Burgemeester Frank Koen roept de nieuwe gemeenteraad op stevig te investeren in de stad en te zorgen voor binding tussen bewoners onderling. Dit schrijft hij in een brief aan de raadsleden die afgelopen woensdag gekozen zijn. “We staan er goed voor, tegelijk staan we voor grote uitdagingen”, licht hij toe. 

 • Zaterdag gratis compost bij Afvalbrengstation Capelle

  (20-03-2014)

  Aanstaande zaterdag 22 maart kunnen inwoners van Capelle gratis een zak compost ophalen bij het Afvalbrengstation aan de Groenedijk. De gemeente en gft-verwerker INDAVER laten hiermee hun waardering blijken voor het scheiden van afval door de inwoners.

 • Voorlopige uitslagen gemeenteraadsverkiezingen 2014

  (19-03-2014)

  Woensdagavond 19 maart  is in het Isala Theater de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Capelle aan den IJssel bekend gemaakt. De voorlopige uitslag is als volgt:

 • Capelle kan morgen stemmen op 32 stembureaus

  (18-03-2014)

  Meer dan 52.000 inwoners van Capelle aan den IJssel zijn uitgenodigd om op woensdag 19 maart te gaan stemmen. Dat kan in 32 stembureaus. In tegenstelling tot voorgaande keren zijn er geen stembureaus in gymzalen.
   

 • Kindercollege voortaan vaste factor in Capelle

  (15-11-2013)

  Het college heeft besloten het kindercollege een vaste plaats te geven binnen het jeugdbeleid van Capelle aan den IJssel. “We hebben twee jaar proefgedraaid, maar iedereen heeft het Kindercollege vanaf dag een voor vol aangezien,” vertelt  wethouder Hartnagel (jeugd en jongeren). “Kinderen hebben hiermee structureel een plek in het gemeentelijk beleid.”

 • Kinderen aan het werk tijdens zomerschool

  (23-08-2013)

  Maandag opent voor het vijfde jaar de Zomerschool in Capelle aan den IJssel. In een educatieve week gaan kinderen een echte krant maken voor hun leeftijdsgenoten. Om dit tot stand te brengen is er dagelijks aandacht voor rekenen en taal en gaan zij aan de slag met koken, fotografie, streetsurfing en dans.

Archief Naar boven
deel:

Vraag of contact?

Mail ons

Maak een afspraak

Bel ons op 14010

Openingstijden

Er is nu geen medewerker beschikbaar. U kunt wel het contactformulier gebruiken