RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • Culturele initiatieven krijgen boost

  (27-03-2015)

  Het college van Capelle aan den IJssel stelt jaarlijks € 25.000 euro extra beschikbaar voor nieuwe cultuurinitatieven. Wie alles hierover wil weten kan op woensdag 8 april naar de kick-off bijeenkomst komen die de Cultuurraad hierover organiseert in samenspraak met de gemeente.

  Organiseren of creëren

  Het nieuwe aanjaagbudget is nadrukkelijk bedoeld om nieuwe activiteiten op het gebied van kunst en cultuur te stimuleren. “We hebben al een aantal mooie initiatieven en willen hiermee ruimte geven aan activiteiten we nu nog niet hebben,” legt cultuurwethouder Josien van Cappelle uit. “We zoeken initiatiefnemers die met kwalitatieve ideeën die het culturele klimaat in de stad willen versterken.”

  Toegankelijk voor alle inwoners

  Het budget is bedoeld om structurele activiteiten op gang te brengen. Voorwaarde is dat het openbaar toegankelijk is voor alle Capellenaren. Om zo veel initiatieven mogelijk te maken, is de bijdrage van de gemeente een eenmalige investering: het initiatief moet verder eigen benen kunnen staan. “Dan kan het budget een jaar later weer voor nieuwe initiatieven worden ingezet”, aldus wethouder Van Cappelle. “Naast dit nieuwe aanjaagbudget hebben we ook een evenementenbudget van 123.000 euro. Dit is specifiek voor evenementen bedoeld en dat mogen ook jaarlijks terugkerende evenementen zijn.”

  Kick-off 8 april

  Dit aanjaagbudget is tot stand gekomen in samenspraak met de Capelse cultuurraad. Die organiseert op woensdag 8 april aanstaande een kick-offbijeenkomst voor mensen die meer informatie willen over dit budget en de aanvraagprocedure. Deze bijeenkomst vindt plaats om 20.00 uur in het Van Cappellenhuis (Dorpsstraat 164). Wethouder Van Cappelle: “We praten met initiatiefnemers die naar ons toe komen, maar gaan ook zelf met organisaties praten.”

  Advies

  Als er meer aanvragen binnenkomen dan waarvoor er budget is, worden deze beoordeeld op de mate waarin deze bijdragen aan het Capelse cultuurbeleid, de toekomstbestendigheid, de mate waarin ze aanvullend zijn op het bestaande culturele aanbod en het bereik. Hierbij wordt advies gevraagd aan de Cultuurraad. Initiatiefnemers hebben tot 1 juni de tijd om een voorstel in te dienen voor activiteiten in 2015. Meer informatie, contactgegevens en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website www.capelleaandenijssel.nl

 • Eropafteam Florabuurt gestart

  (25-03-2015)

  Het college van Capelle aan den IJssel gaf dinsdagmiddag het startsein voor het Eropafteam in de Florabuurt in de wijk Schenkel. Het Eropafteam gaat gezinnen of individuele bewoners helpen die problemen hebben op diverse fronten. De collegeleden gingen als aftrap samen met twee Eropafteamleden de wijk in met een bloemetje voor de eerste gezinnen bij wie ze aanbelden.

 • Burgemeester Koen kondigt vertrek aan

  (24-03-2015)

  Burgemeester Frank Koen van Capelle aan den IJssel heeft vandaag bekend gemaakt per 2 januari 2016 te stoppen. Zijn benoemingstermijn van zes jaar loopt dan af. “Ik ben dan bijna 60 en heb 18 jaar volop in de schijnwerpers van het openbaar bestuur gewerkt.

 • Masterclass door landelijke toppers voor Capelse muziekleerlingen

  (23-03-2015)

  Zaterdagmiddag gaven leden van barokensemble Combattimento een masterclass voor leerlingen van de Capelse Muziekschool. De musici, behorende tot de top van Nederland, waren in Capelle om zaterdagavond het Passieconcert in de Dorpskerk te verzorgen.

 • Locoburgemeester feliciteert eeuweling

  (23-03-2015)

  Locoburgemeester Ans Hartnagel feliciteerde maandagochtend de heer A. Kuerten. Hij is op deze dag 100 jaar geworden. De heer Kuerten woont in woonzorgcentrum de Roo van Capelle en is geboren in Den Haag.

 • Culturele initiatieven krijgen boost

  (23-03-2015)

  Het college van Capelle aan den IJssel stelt jaarlijks € 25.000 euro extra beschikbaar voor nieuwe cultuurinitatieven. Wie alles hierover wil weten kan op woensdag 8 april naar de kick-off bijeenkomst komen die de Cultuurraad hierover organiseert in samenspraak met de gemeente.

 • Wethouder Faassen feliciteert prijswinnende schoonheidsspecialiste

  (19-03-2015)

  Wethouder Eric Faassen is vanmorgen Sandra Andeweg gaan feliciteren. De eigenares van beautysalon Salovinthe aan het Hollandsch Diep is winnares van de Beauty Award 2015. Ze mag zich de beste schoonheidsspecialiste van Midden Nederland noemen. 

 • Raad van Toezicht Stichting Jeugd en Gezin officieel benoemd

  (18-03-2015)

  Dinsdagmiddag kwam de Raad van Toezicht (RvT) van het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG) voor het eerst bij elkaar.  De raad werd verwelkomd door verantwoordelijk portefeuillehouder Jeugdhulp Ans Hartnagel, gemeentesecretaris Gerrit Kruijt en unithoofd Welzijn & Educatie, Leonie Bandell.

 • Wethouder geeft startsein voor Nationale Boomfeestdag

  (17-03-2015)

  Woensdagochtend geeft wethouder Jean-Paul Meuldijk het startschot voor de viering van Nationale Boomfeestdag in Capelle aan den IJssel. Hij doet dit samen met leerlingen van groep 6 van de Rehobothschool bij de nieuwe waterontdekplek van natuurspeeltuin Ravottia in het Schollebos. Ze planten samen tien meerstammige berken.

 • Capels Compliment voor Kees Rijkhoff

  (17-03-2015)

  Wethouder Eric Faassen reikte zaterdagavond een Capels Compliment uit aan ondernemer Kees Rijkhoff. Dit gebeurde bij de viering van het vijfentwintigjarig jubileum van zijn bedrijf Avantage.

 • Aanpak onrechtmatig gebruikte gemeentegrond

  (14-03-2015)

  In Capelle zijn er bijna 900 situaties waarin particulieren of bedrijven grond van de gemeente in gebruik hebben zonder dat daar toestemming voor is. Het college van burgemeester en wethouders wil hier een einde maken.Soms betekent dit teruggave van de gemeentegrond, in andere gevallen kan de grond worden gehuurd of gekocht.

Archief Naar boven
volg ons via:
 • Volg ons op Twitter
 • Volg ons op Facebook

Heeft u een vraag?

Mail ons

Contact en openingstijden

Er is nu geen medewerker beschikbaar. U kunt wel het contactformulier gebruiken