RSS

Persberichten

Bel voor persvragen met nummer 010-2848228.

Bekijk het Archief wanneer u op zoek bent naar berichten die eerder in deze rubriek gestaan hebben.

 • College vraagt staatssecretaris regeling voor ouders ‘De Parel’

  (21-01-2015)

  Het college van Capelle aan den IJssel vraagt staatssecretaris Wiebes (Belastingdienst) nogmaals het terugvorderen van de kinderopvangtoeslag op te schorten bij ouders die gebruik maakten van kinderopvang De Parel. Wethouder Hartnagel (Jeugd): “Een aantal ouders is hierdoor in een financieel erbarmelijke situatie gekomen, omdat door de terugvordering toeslagen niet worden uitbetaald”.

 • Speciaal spreekuur wethouders over veranderingen zorg

  (20-01-2015)

  De gemeente Capelle aan den IJssel is per 1 januari verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de Participatiewet. Capellenaren die hun verhaal kwijt willen over de veranderingen, kunnen de komende maanden terecht op speciale spreekuren van de betreffende wethouders.

 • Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar Messemaker-Langstraat

  (20-01-2015)

  Burgemeester Frank Koen bracht maandagmiddag een bezoek aan de heer en mevrouw Messemaker-Langstraat om ze te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

 • Natuur- en landschapsfoto’s rivierengebied in gemeentehuis

  (15-01-2015)

  Tot en met 9 april is er een fototentoonstelling te zien over flora, fauna en landschappen in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. De vereniging voor veldbiologie, KNNV IJssel en Lek, viert haar 25-jarig bestaan onder meer met deze jubileumexpositie. Cultuurwethouder Josien van Cappelle verricht vrijdagmiddag de officiële opening.

 • Capelle: relatief rustige jaarwisseling, veel werk voor brandweer

  (01-01-2015)

  De jaarwisseling in Capelle aan den IJssel is relatief rustig verlopen. “Met respect heb ik de inzet van de hulpdiensten gevolgd, die net als elders in de regio Rijnmond het nodige werk hadden”, zegt burgemeester Frank Koen. “Schade door vuurwerk lijkt helaas onvermijdelijk, maar we blijven alles doen om dit te voorkomen”.

 • Afgeschreven pc’s: bijna 10.000 euro voor Capelse doelen

  (27-11-2014)

  De Voedselbank Capelle aan den IJssel en Stichting Leergeld Capelle ontvingen donderdagochtend ieder een donatie van 4.635 euro. Deze donatie is mede mogelijk gemaakt door Stichting IT4Kids, die afgeschreven pc’s uit het Capelse gemeentehuis heeft omgezet naar de donatiebedragen.

Archief Naar boven
volg ons via:
 • Volg ons op Twitter
 • Volg ons op Facebook

Heeft u een vraag?

Mail ons

Contact en openingstijden

Start een live chat gesprek, voor vragen of hulp.