RSS

Nieuws

Nieuwsberichten en persberichten van de gemeente. U kunt wekelijks een nieuwsoverzicht toegestuurd krijgen. Kijk hiervoor op de pagina e-mailnieuwsbrief.

Oudere berichten vindt u in het Archief.

 • Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

  (22-02-2017)

  Praktische informatie

  Op 15 maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. U kunt dan door het uitbrengen van uw stem invloed uitoefenen op het landelijk bestuur. Uw stem telt!

 • PERSBERICHT - College bepaalt koers voor aanpak armoede en schulden

  (20-02-2017)

  Financiële problemen voorkomen, betere samenwerking tussen hulpverleners, betere ondersteuning bij schulden en Capellenaren goed informeren over financiële regelingen. Op deze manier wil het Capelse college de komende jaren armoede en schulden aanpakken. Dat staat in het nieuwe beleidskader ‘Goed met Geld’, dat het college deze week heeft vastgesteld.

 • PERSBERICHT - Capelle krijgt Liefdeslaantje

  (14-02-2017)

  Wethouder Ans Hartnagel onthulde vandaag een maquette die laat zien hoe het Oude Laantje er volgend jaar uitziet. Dit laantje nabij de kruising ’s-Gravenweg/Schenkelse Dreef wordt in ere hersteld en omgedoopt tot Liefdeslaantje. De bestrating bestaat straks uit liefdestegels, met persoonlijke boodschappen van Capellenaren.

 • PERSBERICHT - Gezocht: nieuwe culturele initiatieven

  (13-02-2017)

  Na het succes van vorig jaar waarbij verschillende culturele initiatieven zijn gestart met financiële hulp van de gemeente, is ook dit jaar weer een ‘aanjaagbudget’ van 25.000 euro beschikbaar. Capellenaren kunnen tot 1 april een idee op het gebied van kunst en cultuur indienen.

 • Rotterdampas 2017

  (07-02-2017)

  De voorverkoop van de Rotterdampas 2017 is gestart. De Rotterdampas is geldig vanaf 1 maart 2017 tot 1 maart 2018.

 • PERSBERICHT - Eerste zonnepanelen collectieve inkoopactie geïnstalleerd

  (24-01-2017)

  Het eerste resultaat van de Capelse collectieve inkoopactie van zonnepanelen is zichtbaar: in de Merelhoven zijn twaalf zonnepanelen geïnstalleerd. Sinds de inkoopactie in november van start ging hebben zich al meer dan dertig belangstellenden aangemeld.

 • PERSBERICHT - Capelle krijgt fors meer oplaadpunten voor elektrische auto’s

  (24-01-2017)

  De gemeente Capelle aan den IJssel gaat de komende twee jaar het aantal openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s fors uitbreiden. Op dit moment telt Capelle 27 van dergelijke palen, maar daar komen er zestig bij. Capellenaren kunnen een verzoek indienen voor een openbare laadpaal in hun buurt.

Archief Naar boven